Skip to main content

Wat kost een developer?

Aan beide opties zitten voor- en nadelen, dus wat is de beste keuze voor jouw bedrijf? Een verkeerde keuze kan niet alleen veel geld kosten, maar ook tijd. Denk aan wervingskosten en loonkosten, maar ook ziekteverzuim of een eindproduct waar je niet tevreden over bent. Daarom is het belangrijk om bij het maken van jouw keuze de verschillende kosten, risico’s en mogelijkheden in acht te nemen.

Kiezen tussen het inhuren of in dienst nemen van een ontwikkelaar is niet makkelijk, maar met deze whitepaper kunnen wij je hopelijk wel helpen deze keuze te maken. In ons whitepaper gaan we in op:

  • De zichtbare kosten van beide opties;
  • De onzichtbare kosten;
  • De risico’s waar je op moet letten;
  • Welke voor- en nadelen er zijn;
  • Wat de beste keus is voor jou.

Na het lezen weet jij wat het in dienst nemen of inhuren van een ontwikkelaar kost en kun jij geïnformeerd een keuze maken die het best bij jouw organisatie past!

Heb je hier bijvoorbeeld al eens aan gedacht?

Wist je bijvoorbeeld dat de werving van een developer in Nederland minimaal €18.000,- kost?

Of dat het inrichten van een werkplek inclusief goede hardware, software en andere tooling gemiddeld op €9.360,- per developer uitkomt?

Dat zijn enkele voorbeelden van de zichtbare kosten.

Maar heb je ook al eens nagedacht over de Time To Market (TTM)?

Stel: je neemt 2 developers in dienst die een half jaar werken aan een nieuwe, veelbelovende feature. Het duurt dus 6 maanden om het ontwikkelde stuk software in gebruik te nemen. Laat je dezelfde feature bouwen door een ingehuurd team van developers, dan kan het wellicht binnen 1 maand gereed zijn. Welke waarde hebben deze 5 extra maanden? Of welke kosten bespaar je in die tijd door procesautomatisering? Ook dit zijn belangrijke factoren, die onderaan de streep een belangrijk verschil maken.

Leave a Reply